Fotografii Otopeni

Chiar dacă de multe ori orașul Otopeni este umbrit de capitala țării care se află la doar 15 km distanță, asta nu înseamnă ca Otopeni-ul nu este un oraș vibrant, cu o frumusețe aparte și cu propriile sale evenimente. De fapt, în acest oraș am avut ocazia să fac câteva fotografii cu adevărat remarcabile, pe care le-am adăgat cu mândrie în portofoliul meu.

Dacă nu ești din capitală, probabil că singurul moment în care te gândești la acest oraș este atunci când vrei să pleci în străinătate și trebuie să vizitezi aeroportul care până nu de mult purta același nume, însă acest oraș oferă cu adevărat mult mai mult. Până de curând nici eu nu realizasem cât de frumos este acest oraș dar din fericire pentru mine, cariera de fotograf m-a dus și în Otopeni, și cu această ocazie l-am descoperit.

De curând am aflat chiar și de un concurs de fotografie în Otopeni care mi-a ataras atenția, concurs organizat cu susținearea primăriei. Pentru mine este fenomenal să văd ca oamenii sunt încurajați să fie creativi și să caute moduri noi de a-și pune orașul în valoare.

Cum se numește concursul și cum poți să participi?

Concursul se numește ”Otopeni prin ochii tai” și se va desfășura pe perioada întregului an 2016. Fiecare lună are câte o temă iar cei care își doresc să participe pot trimite fotografii pe email la adresa concurs@agresivmedia.ro sau la adresa otopeni.transfer.ro. Pentru a fi validate de comisie, fotografiile trebuie să aibă formatul și denumirea originală din aparatul de fotografiat. De asemenea, nu trebuie să îmbunătățești fotografiile cu efecte speciale sau alte elemente, pur și simplu să găsești un cadru frumos, care reflectă tematica acelei luni. Asta mi-a placut cel mai mult, faptul că oricine poate participa, chiar și cei care nu se pricep la Photoshop sau alte programe de editare a fotografiilor. Organizatorii își doresc să stimuleze participanții să se lase inspirați de temele propuse și să surprindă cele mai frumoase momente petrecute în Otopeni.

Care sunt tematicile concursului?

– Ianuarie: Gerar. Început de an. Iarnă de poveste în Otopeni;
– Februarie: Joc de lumini. Peisaj urban. Otopeni panoramic;
– Martie: Natura prinde viață și culoare. În dar ”mărțișor”;
– Aprilie: Farmecul primăverii. Lumina Învierii. Sărbători în familie;
– Mai: Otopeni centru urban modern. Poarta către Europa. Arhitectura urbană;
– Iunie: Fii copil pentru o zi. Zîmbet de copil. Parcuri și grădini în Otopeni;
– Iulie: Otopeni în mișcare. Sport, competitivitate. Prietenie. Activități în grup.
– August: Zile însorite de vară. Timp liber în familie;
– Septembrie: Otopeni hai la joc. Obiceiuri și tradiții românești;
– Noiembrie: Ultima zi de toamnă;
– Decembrie: Otopeni în haina de sărbătoare. Bradul de Crăciun. Zîmbete în familie.Foto Otopeni

Așa cum puteți vedea tematicile sunt accesibile și, pentru cei care se întreabă care este premiul pe care îl pot câștiga, în fiecare lună se pune la bătaie o cameră foto profesională și accesorii.

 

Chiar și tu poți deveni fotograf în Otopeni, așa că nu mai sta pe gînduri și profită de zilele însorite pentru a capta cele mai frumoase momente din viața ta, petrecute în Otopeni!